Защо Ви е необходим брокер на недвижими имоти при прокупко-продажба на апартамент?

В последните години цените на недвижимите имоти в големите градове прогресивно се увеличават. Причините за това са много и различни, като да ползвате услугите на брокер на недвижими имоти има своите големи предимства.

✔ Възможно ли е обаче, сами да се справим с една покупко-продажба на недвижим имот?

Отговорът на този въпрос според нас е – Да! Разбира се, налице са много условности. За да можем да продадем или купим един недвижим имот без помощта на брокер на недвижими имоти е необходимо много време, усилия и най-вече експертиза. Много хора разполагат с такава експертиза, тъй като са участвали в много на брой сделки с недвижими имоти. Ако обаче нямате опит и решите да продадете своя имот или да закупите такъв, при всички положения Ви препоръчваме да не спестявате от услугите, които предоставят агенциите за недвижими имоти. Те могат да се окажат от съществено значение както за крайната цена на имота, така и за успешното реализиране на сделката.

✔ Какви са основните 5 предимства в ползването на услугите на брокер на недвижими имоти?

🏠Детайлно познаване на пазара на недвижими имоти

За да определите цената, на която можете да продадете имота си, или да прецените дали даден имот е завишен или представлява добра възможност са Ви необходими детайлни познания за това как изглежда пазара на недвижими имоти към даден момент. Цените на имотите са динамични особено през последните години и не е лесно да следите трендовете. Познаването на даден район е присъщо на специалистите, които имат подробни наблюдения в това на какви цени се продават имотите там. Не става въпрос само за офертните цени, които всеки може да провери, а за реалните цени, на които се изповядват сделките.

👌Търговски опит, умения за водене на преговори

Не всеки е роден търговец. Всъщност, никой не е добър търговец докато не опита. Работата на търговец е изключително комплексна и е свързана с доброто ,,прочитане’’ на хората, с които общуваме, умението за изслушване и отсяване на важната информация. Не на последно място, работата на един търговец е в правилния момент да може да направи правилните стъпки и да затвори дадена сделка по най-изгодния за него или неговия клиент начин. Всичко това е задължително за един брокер на недвижими имоти. Без тези умения, брокерът е просто един придружител, който води клиентите на огледи, а в това няма никаква полза.

✍Познава цялата поцедура по покупко-продажба и всички необходими документи

Реализирането на сделка с недвижим имот е цяло приключение за хората без опит. Детайлното познаване на правната материя, свързана с недвижимите имоти е задължително условия за успешното приключване на една сделка. Добрите агенции за недвижими имоти ще се погрижат за това да не усетите покупко-продажбата като сложен процес. Дали това ще бъде със съдействие или чрез набавяне на всички необходими документи е въпрос на договорка помежду Ви. Важно е също така, агенцията с която работите да има готовност да изготви проект на предварителен договор, както и да се погрижи за това правата Ви да са защитени през цялото време.

⏲Спестява време

До реализирането на сделка понякога може да се наложи да се организират дори 20-30 огледа. Отделно на това, ще се наложи да се чуете по телефона с поне още толкова хора, които са се поинтересували от обявата Ви. Ще Ви се наложи да направите качествени снимки и да напишете обява, която да е маркетингово издържана и да кара потенциалните купувачи да Ви се обадят. Ако сте купувач от своя страна, ще Ви се наложи всеки ден да преглеждате нови обяви и да звъните, за да се уговаряте за оглед, като преди това ще трябва да пресявате фалшивите обяви и да получавате информацията, която не фигурира в обявите. Като за капак, ще трябва да обикаляте по институциите за издаване на документи, да разговаряте постоянно с другата страна.

Не случайно, работата на брокер на недвижими имоти е работа 24/7. Времето, което един брокер Ви спестява е също една от основните причина да се обърнете към професионалист.

💯Индивидуален подход и съвети

Като оставим настрана всичко останало, всеки от нас е наясно, че покупко-продажбата на имот изисква вземане на много решения. Независимо с кой брокер работите, най-важното е да му имате доверие, не само като специалист, но и като човек. Защото Вие ще имате нужда от много съвети и ще се наложи да вземете много решения в целия процес по покупко-прожба. Погрижете се до Вас да имате брокер, който показва уважение, увереност, заинтересованост, както и индивидуален подход към Вас. Мотиваторът на всеки брокер трябва да е доволният клиент!

✔ За нас от Агенция за недвижими имоти Sofia City View

Агенция за недвижими имоти Sofia City View е бутикова брокерска агенция. Предлагаме услугите си за жилищни имоти в град София. Съвременният модел, по който работим ни дава възможност да имаме индивидуален подход към всеки клиент като гарантираме професионализъм, лоялност и специално отношение. Услугите при покупко-продажба са разширени и включват както дейността по посредничество, така и цялостно юридическо обезпечаване на сделката. Комисионата ни е фиксирана, в размер на 2.80% от продажната цена на имота, като никога не взимаме двойна комисиона, работим единствено и само в интерес на клиента, с който имаме договор.

Агенцията предлага напълно безплатни консултации онлайн, по телефон, както и на място в офиса ни на площад Позитано.